Újdonságok | Rockwell Automation distributor | ControlTech

ALLEN-BRADLEY RIGHTSIGHT 42AF M30 FOTÓKAPCSOLÓ

42af-hu

Az új Allen-Bradley 42AF RightSight M30 fotóelektromos érzékelő a Rockwell Automation intelligens érzékelő portfoliójának legújabb tagja.


A környezeti hatásoknak jobban ellenálló, nagyobb érzékelési távolságú, de közepes méretű RightSight M30 intelligens szenzor a széleskörű, nagy igénybevételt okozó alkalmazásokhoz nyújt rugalmas megoldást. Az új, nagyobb lencséjű szenzor kifejezetten a mostoha üzemeltetési körülményekre lett fejlesztve, ahol a szennyeződések, vagy nem kívánt anyagrészecskék lerakódhatnak a szenzor lencséjén.


Mivel beépített IO-link kommunikációra képes, így a Rockwell Automation Connected Enterprise számára könnyedén szolgáltat adatot és diagnosztikai státusz információt, ezzel csökkentve az állásidőt, növelve a termelékenységet. A szenzor többek között a jel erősség, elhelyezkedés, belső hőmérséklet, érzékelt tárgy érzékelési tartományon kívül került, érzékelési idő hossza (mennyit tartózkodott a tárgy a szenzor előtt) és eddigi kapcsolási szám tekintetében is biztosít információt, így segítve a hatékonyságot és az egyszerűbb hibakeresést. A tetején 360-fokban látható nagy teljesítményű státusz LED segíti a kezelőszemélyzet tájékoztatását. Az érzékelő fej M30 menetes rögzíthetőségű, míg maga az egész érzékelő alul M18 menetes kialakítású, így ott is rögzítető.
Az kimenet automatikusan konfigurálódik, a rendszer szerint, NPN vagy PNP módra, de relés kivitel is kapható.


A fejlesztés során nagy hangsúlyt helyeztek mind az üzemi hőmérsékletre, mind a készülékház védettségére. Így az új 42AF üzemi hőmérséklete -40 °C és +70 °C között lehet, míg védettsége IP67, IP69K.


Összefoglalva megállapítható, hogy az Allen-Bradley szenzorok széles palettáján választható eddigi egyes funkciók (nagy lencseméret, relés kimenet, automatikus NPN/PNP kimenet, tág üzemi hőmérséklet, nagy érzékelési távolság, IO-link kommunikáció) immár egy típusban, az új 42AF típusban elérhetőek.


Bővebb információ itt.

 

TERMÉKVÁLASZTÉK:

42af-tab-hu